Salade met zalm en crumble van ei
As Cooked By Ginger
Deze salade met zalm en crumble van ei is origineel, verfrissend, lekker en heel erg voedzaam. Een toppertje!
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Salade
Keuken Belgisch
Voor de salade
- 2 zalmfilets
- 2 eieren
- 2 handvol gemengde sla mengeling naar keuze
- 1 handvol rucola
- 1 bakje tuinkers
- 12 kerstomaten gehalveerd
- 1/3 komkommer in blokjes
- 8 radijzen in blokjes
- 60 g amandelen grof gehakt
- 30 g pompoenpitten
- 2 el kappertjes
- 1/2 citroen
- 1 stengel lente-ui in ringen
Voor de dressing
- 125 g natuuryoghurt
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl tijm
- peper, zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de zalmfilets in een papillot van aluminiumfolie, giet er een klein scheutje olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven.
Kook de eitjes hard in een 10tal minuten. Laat afkoelen in ijswater.
Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Zet in de koelkast.
Doe de gemengde sla (hak deze eventueel wat kleiner), rucola, tuinkers, kerstomaten, komkommer, radijzen, amandelen en pompoenpitten in een grote mengkom en meng. Verdeel over 2 borden.
Trek de zalm in reepjes en laat afkoelen. Besprenkel met het sap van de citroen, kruid eventueel bij met peper en zout en voeg er de kappertjes aan toe. Meng en verdeel over de salade.
Pel de eieren en prak met een vork tot grove kruimels. Kruid met peper en zout en verdeel over de zalm.
Werk af met de dressing en ringetjes lente-ui. Smakelijk!