Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de kipfilets doormidden zodat je van 2 kipfilets er 4 maakt.
Doe de bloem in één bord, klop de eieren los in een tweede bord en voeg er de tabasco aan toe. Doe het paneermeel in een derde bord en meng er de parmezaan onder.
Kruid de kip met peper en zout en haal de filets één voor één door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Leg op een groot bord.
Maak de saus door een scheutje olijfolie te verhitten in een steelpan. Voeg er de tomatenpuree aan toe en bak kort aan. Giet er de passata bij en kruid met de Italiaanse kruiden en peper en zout.
Laat de saus 10 minuten pruttelen op laag vuur en zet hem dan even apart.
Verhit een flinke bodem olijfolie in een grote braadpan. De olie moet ongeveer een cm diep zijn.
Bak/frituur er de kip in aan. Als ze te snel bruin worden, zet je vuur dan wat lager. De kip zou 2 minuten aan elke kant moeten kunnen bakken zonder te verbranden.
Leg de aangekorste kipfilets op een vel bakpapier op de bakplaat.
Als de kip volledig gebakken is, verdeel dan over elke filet enkele lepels tomatensaus. Gevolgd door een schijfje mozzarella.
Rasp de parmezaan erover uit en bak 15-18 minuten in de oven.
Maak ondertussen de salade door de Romeinse sla fijn te hakken en in een mengkom te doen. Rasp er de parmezaan bij en kruid met peper. Meng, voeg de dressing toe en meng nog een laatste keer.
Haal de kip uit de oven en serveer met de salade. Smakelijk!