Ga terug

Moelleux met vanille-ijs

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, klassieke moelleux met vanille-ijs,.. Dat smaakt altijd! Chocolade, ijs en feestelijke sprinkles? Yes, please!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch, Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 ramekins + boter & cacaopoeder om mee in te vetten

Ingrediënten
  

Voor de moelleux

  • 140 g pure chocolade
  • 115 g boter
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 30 g bloemsuiker gezeefd
  • 1 snufje zout
  • 35 g patisseriebloem gezeefd

Voor de afwerking

  • vanille-ijs
  • feestelijke sprinkles naar keuze

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210°C. Vet de 4 ramekins in met boter en bestuif met cacaopoeder (met bloem kan ook maar cacaopoeder laat geen witte sporen na op je gebakje).
  • Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
  • Klop de eieren, eidooiers, bloemsuiker en zout los met de elektrische garde.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en meng het eronder.
  • Spatel als laatste de bloem onder het beslag en verdeel het beslag over de 4 ramekins.
  • Bak 9 minuten, haal uit de oven, laat kort afkoelen en draai de moelleuxs dan om op een bordje.
  • Schep er een bol vanille-ijs op en werk af met de sprinkles. Smakelijk!
Trefwoord Chocolade, Moelleux