Moelleux met vanille-ijs
As Cooked By Ginger
Een heerlijke, klassieke moelleux met vanille-ijs,.. Dat smaakt altijd! Chocolade, ijs en feestelijke sprinkles? Yes, please!
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch, Frans
Voor de moelleux
- 140 g pure chocolade
- 115 g boter
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 30 g bloemsuiker gezeefd
- 1 snufje zout
- 35 g patisseriebloem gezeefd
Voor de afwerking
- vanille-ijs
- feestelijke sprinkles naar keuze
Verwarm de oven voor op 210°C. Vet de 4 ramekins in met boter en bestuif met cacaopoeder (met bloem kan ook maar cacaopoeder laat geen witte sporen na op je gebakje).
Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
Klop de eieren, eidooiers, bloemsuiker en zout los met de elektrische garde.
Voeg de gesmolten chocolade toe en meng het eronder.
Spatel als laatste de bloem onder het beslag en verdeel het beslag over de 4 ramekins.
Bak 9 minuten, haal uit de oven, laat kort afkoelen en draai de moelleuxs dan om op een bordje.
Schep er een bol vanille-ijs op en werk af met de sprinkles. Smakelijk!
Trefwoord Chocolade, Moelleux