Ga terug

Risotto van boschampignons met coquilles

As Cooked By Ginger
Een super lekker gerecht, deze risotto van boschampignons met coquilles. Feestelijk, smaakvol, gemakkelijk om te maken en gewoon perfect. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g butternut geschild en in blokjes
  • 250 g mengeling boschampignons
  • 1 tl tijm
  • 6 blaadjes salie versnipperd
  • 1 sjalot versnipperd
  • 1 teen look versnipperd
  • 150 g risottorijst
  • 120 ml witte wijn
  • 850 ml gevogeltefond
  • 50 g parmezaan geraspt
  • 6-8 coquilles
  • 4 stengels peterselie versnipperd
  • peper, zout
  • boter, olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Besprenkel de blokjes butternut met olijfolie, kruid met peper en zout en bak 40 minuten in de oven.
  • Smelt een klontje boter in een grote kookpot en bak er de champignons in aan. Kruid met peper, zout en de tijm. Voeg ook de salie toe. Wanneer de champignons gaar zijn, haal je ze uit de pot.
  • Doe een klontje boter en olijfolie in de pan en voeg er de sjalot en look aan toe. Stoof tot de sjalot glazig is en voeg de risottorijst toe. Roerbak een minuutje en giet de witte wijn in de pot.
  • Laat de wijn uitkoken en voeg dan in drie delen de fond toe. Zet het vuur middelhoog en roer regelmatig. Voeg een nieuw deel fond toe wanneer het vorige bijna is opgenomen.
  • Wanneer alle fond is opgewerkt én je rijst gaar is en je een smeuïg geheel hebt, voeg je de parmezaan en een klontje boter toe. Meng en voeg de butternut en champignons toe. Kruid af met peper en meng een laatste keer.
  • Houd warm en neem er een braadpan bij. Smelt er een klontje boter in en laat lichtjes bruinen. Kruid ondertussen de coquilles met peper en zout.
  • Bak de coquilles aan in de pan. Ongeveer 2 minuten aan elke kant of naar smaak. Je moet ze gewoon goed aankorsten op hoog vuur en dan zijn ze klaar.
  • Verdeel de risotto over de borden, leg er de coquilles bij en werk af met peterselie, parmezaan en peper.
Trefwoord Boschampignons, Coquilles, Risotto