12 gekartelde taartvormpjes van 10 cm diameter 6 vormpjes en in 2x afbakken kan ook
bakparels of droge rijst als vervanger
Ingrediënten
Voor de taartbodems
300gbloemgezeefd
150gboterzacht en in blokjes
1ei
1tlzout
4el ijskoud water
Voor de dressing
4elmayonaise
2eltruffelolie
1-2elazijnnaar smaak
1tlhoning
peper, zout
Voor de vulling
1zakjerucolagrof gehakt
50gparmezaanschilfers of hoeveelheid naar keuze
20tal kerstomatengehalveerd
8zongedroogde tomatenin stukjes
40gpijnboompittengeroosterd
350 grundscarpaccio
peper, grof zeezout
olijfolie
Instructies
Voor de taartbodems
Doe de bloem en boter in de keukenmachine en meng tot grove kruimels. Voeg het ei en zout toe en kneed. Voeg het water toe en kneed tot een deegbal. Wikkel in plasticfolie en laat 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel het deeg in 12 delen. Vet de 12 gekartelde vormpjes in met boter en bestuif met bloem. Rol één voor één de stukjes deeg uit en bekleed er de taartvormpjes mee. Verwijder overtollig deeg.
Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bedek met een vel bakpapier (ook de randen van het deeg) en strooi er bakparels over. Druk deze goed aan. Bak 20 minuten.
Verwijder de bakparels en het bakpapier en bak nog eens 10 minuten. Laat nadien volledig afkoelen.
Voor de rest van het gerecht
Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen en goed af te kruiden met peper en zout.
Maak de salade door alle ingrediënten te mengen en te kruiden met peper, grof zeezout en te besprenkelen met (een kwaliteitsvolle) olijfolie.
Lepel wat dressing in elke taartbodem. Verdeel daarover de carpaccio en daarover de sla. Serveer meteen!