Ga terug

Carpaccio taartjes

As Cooked By Ginger
Wat een geweldig voorgerecht deze carpaccio taartjes. Een super lekker gerechtje dat je ook prima als lunch kan eten. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Lunch, Voorgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 12 taartjes

Equipment

  • 12 gekartelde taartvormpjes van 10 cm diameter 6 vormpjes en in 2x afbakken kan ook
  • bakparels of droge rijst als vervanger

Ingrediënten
  

Voor de taartbodems

  • 300 g bloem gezeefd
  • 150 g boter zacht en in blokjes
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 4 el ijskoud water

Voor de dressing

  • 4 el mayonaise
  • 2 el truffelolie
  • 1-2 el azijn naar smaak
  • 1 tl honing
  • peper, zout

Voor de vulling

  • 1 zakje rucola grof gehakt
  • 50 g parmezaanschilfers of hoeveelheid naar keuze
  • 20 tal kerstomaten gehalveerd
  • 8 zongedroogde tomaten in stukjes
  • 40 g pijnboompitten geroosterd
  • 350 g rundscarpaccio
  • peper, grof zeezout
  • olijfolie

Instructies
 

Voor de taartbodems

  • Doe de bloem en boter in de keukenmachine en meng tot grove kruimels. Voeg het ei en zout toe en kneed. Voeg het water toe en kneed tot een deegbal. Wikkel in plasticfolie en laat 1 uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel het deeg in 12 delen. Vet de 12 gekartelde vormpjes in met boter en bestuif met bloem. Rol één voor één de stukjes deeg uit en bekleed er de taartvormpjes mee. Verwijder overtollig deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bedek met een vel bakpapier (ook de randen van het deeg) en strooi er bakparels over. Druk deze goed aan. Bak 20 minuten.
  • Verwijder de bakparels en het bakpapier en bak nog eens 10 minuten. Laat nadien volledig afkoelen.

Voor de rest van het gerecht

  • Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen en goed af te kruiden met peper en zout.
  • Maak de salade door alle ingrediënten te mengen en te kruiden met peper, grof zeezout en te besprenkelen met (een kwaliteitsvolle) olijfolie.
  • Lepel wat dressing in elke taartbodem. Verdeel daarover de carpaccio en daarover de sla. Serveer meteen!
Trefwoord Carpaccio