Ga terug

Mini gevulde aardappel

As Cooked By Ginger
Een perfect aperitiefhapje om op het menu te zetten tijdens de feestdagen. Mini gevulde aardappelen die vol van smaak en gewoon super lekker zijn!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Aperitief
Keuken Belgisch
Porties 20 hapjes

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 10 krieltjes de grotere die in de zak zitten
  • 100 g ontbijtspek
  • 30 g geraspte cheddar
  • 5 tl zure room volle
  • 1 stengel lente-ui versnipperd
  • peper, grof zeezout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de krielaardappelen en droog ze af. Zorg ervoor dat ze volledig droog zijn. Besprenkel met olijfolie en zet 30 minuten in de oven.
  • Bak het ontbijtspek krokant, laat afkoelen en hak in grove kruimels.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 220°C.
  • Laat de krieltjes afkoelen totdat ze niet meer te heet zijn om aan te raken en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Lepel voorzichtig een beetje uit met een klein lepeltje. Leg vervolgens de helftjes met de binnenkant naar beneden op de bakplaat en bak 10 minuten.
  • Draai om en strooi in elke helft wat geraspte cheddar. Bak 4 minuten.
  • Haal uit de oven (de oven mag uit) en lepel in elke mini aardappel 1/4e tl zure room. Verdeel er het spek en de lente-ui over.
  • Werk af met peper en wat grof zeezout. Serveer meteen!
Trefwoord Aardappelen, Kaas, Spek