Ga terug

Rode curry soep met visballetjes

As Cooked By Ginger
Een heerlijke rode curry soep met visballetjes. Een Thais geïnspireerd soepje boordevol smaak. Heel gemakkelijk om te maken en zo eentje dat àltijd smaakt.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 (mini) blender
  • 1 grote kookpot

Ingrediënten
  

Voor de visballetjes

  • 3 cm verse gember geschild
  • 1/2-1 rode peper zaadjes verwijderd
  • 250 g schelvis of een andere vis naar keuze
  • 1 ei
  • 1,5 el maïszetmeel
  • peper, zout

Voor de rode curry soep

  • 1 tl geraspte gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 tl rode currypasta
  • 500 ml visfumet
  • 1 el vissaus
  • 1 tl donkerbruine suiker
  • 150 g shiitake
  • 400 ml kokosmelk 1 blik
  • peper, zout
  • arachideolie

Voor de afwerking

  • koriander
  • limoen

Instructies
 

  • Doe voor de visballetjes de gember en rode peper in de blender en mix fijn.
  • Voeg de vis toe en mix opnieuw fijn.
  • Voeg het ei toe en mix. Voeg het maïszetmeel toe en mix opnieuw. Kruid de mengeling stevig met peper en zout.
  • Rol balletjes van de vismengeling en leg ze op een vel bakpapier op een bord. Zet in de koelkast totdat je ze nodig hebt.
  • Maak de soep door een scheutje arachideolie te verhitten in een grote kookpot. Voeg er de geraspte gember aan toe. Snijd de stengel citroengras doormidden, breek open en stamp de binnenkanten wat aan met de achterkant van je mes. Zo komen de aroma's vrij. Doe in de pot, samen met de rode currypasta.
  • Roerbak een minuutje en voeg de visfumet toe, samen met de vissaus, bruine suiker en shiitake. Zet de deksel op de pot en kook 10 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe. Meng en breng aan de kook. Kruid het geheel met flink wat peper en een beetje zout.
  • Voeg de visballetjes toe wanneer de soep weer kookt en laat 5 minuten zachtjes koken/garen.
  • Schep op en werk af met koriander en limoensap. Smakelijk!
Trefwoord Rode curry, Soep, Vis