Ga terug

Burritobowl

As Cooked By Ginger
Deze burritobowl is een lekker eenpansgerecht dat gemakkelijk om te maken en oh zo lekker is. Alles in één pan en 30 minuten later ben je heerlijk aan het eten!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 grote pan met hoge randen

Ingrediënten
  

Voor de rijstvulling

  • 400 g rundsgehakt
  • 1-2 el tacokruiden
  • 200 g zwarte bonen (= uitgelekt gewicht) afgespoeld en uitgelekt
  • 150 g maïs (= uitgelekt gewicht) afgespoeld en uitgelekt
  • 150 g witte rijst met kooktijd van ong. 20 minuten
  • 1 blik tomatenblokjes = 400 g tomatenblokjes
  • 800 ml kipbouillon
  • olijfolie

Voor de afwerking

  • 100 g geraspte cheddar
  • 10 kerstomaten in blokjes
  • 1 avocado in blokjes
  • 2 el zure room
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 2 handjes nachos verkruimeld

Instructies
 

  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er het gehakt in aan.
  • Kruid het gehakt met 1 of 2 el tacokruiden en bak verder tot het gehakt volledig gaar is.
  • Voeg de zwarte bonen en maïs toe en meng.
  • Voeg de rijst toe en de tomatenblokjes. Meng en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur op middelhoog en laat 20 minuten pruttelen. Roer regelmatig.
  • Proef of de rijst gaar is, zo ja, haal van het vuur. Zo niet, voeg extra bouillon toe en blijf herhalen tot de rijst gaar is.
  • Verdeel een gewenste portie van de rijstmengeling over 2 borden en werk af met de cheddar, tomaatjes, avocado, zure room, lente-ui en nachos. Smakelijk!
Trefwoord Burrito, Eenpansgerecht, Rijst