Deze burritobowl is een lekker eenpansgerecht dat gemakkelijk om te maken en oh zo lekker is. Alles in één pan en 30 minuten later ben je heerlijk aan het eten!
200gzwarte bonen (= uitgelekt gewicht)afgespoeld en uitgelekt
150gmaïs (= uitgelekt gewicht)afgespoeld en uitgelekt
150gwitte rijstmet kooktijd van ong. 20 minuten
1bliktomatenblokjes= 400 g tomatenblokjes
800 mlkipbouillon
olijfolie
Voor de afwerking
100ggeraspte cheddar
10kerstomatenin blokjes
1avocadoin blokjes
2elzure room
2stengelslente-uiin ringen
2handjesnachosverkruimeld
Instructies
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er het gehakt in aan.
Kruid het gehakt met 1 of 2 el tacokruiden en bak verder tot het gehakt volledig gaar is.
Voeg de zwarte bonen en maïs toe en meng.
Voeg de rijst toe en de tomatenblokjes. Meng en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook.
Zet het vuur op middelhoog en laat 20 minuten pruttelen. Roer regelmatig.
Proef of de rijst gaar is, zo ja, haal van het vuur. Zo niet, voeg extra bouillon toe en blijf herhalen tot de rijst gaar is.
Verdeel een gewenste portie van de rijstmengeling over 2 borden en werk af met de cheddar, tomaatjes, avocado, zure room, lente-ui en nachos. Smakelijk!