Smelt een klontje boter in een grote pan met hoge randen en bak er de sjalot in glazig.
Voeg vervolgens de wortel toe en laat 2 minuten bakken.
Voeg de kip toe en kruid met het paprikapoeder, currypoeder en chilipoeder. Kruid ook met peper en zout.
Korst de kip aan en giet er dan de wijn bij. Laat uitkoken en voeg de kipfond toe.
Als het geheel kookt, voeg dan de (ongekookte) rijst toe, samen met het blaadje laurier.
Laat 10 minuten koken, voeg de erwtjes toe, roer en laat nog eens 10 minuten koken.
Roer regelmatig. Proef van de rijst en als deze nog niet gaar is, maar je vocht bijna weg gekookt is, voeg dan extra fond toe en blijf herhalen tot je rijst gaar is.
Is je rijst gaar en heb je een smeuïg geheel, zet het vuur dan uit en voeg de peterselie en parmezaan toe. Meng goed, kruid eventueel bij met peper en serveer. Smakelijk!