Ga terug

Groentesoep met spek en boerenkool

As Cooked By Ginger
Een voedzame en gezonde groentesoep met spek en boerenkool. Heerlijk hartverwarmend en een ware opkikker op een grijze dag. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Kookpot

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui versnipperd
  • 3 wortelen blokjes
  • 200 g spek in blokjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 liter kipbouillon
  • 100 g boerenkool in stukjes gescheurd
  • 200 g cannellinibonen = uitgelekt gewicht
  • 35 g parmezaan geraspt
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Bereid eerst alle ingrediĆ«nten voor en zet alles klaar. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een grote kookpot.
  • Stoof er de ui in glazig en voeg dan de wortelen en spek toe. Kruid met peper, zout, basilicum en oregano. Roerbak 2-3 minuten.
  • Voeg de kipbouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg de boerenkool en bonen toe en kook de soep 15 minuten op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur laag, voeg de parmezaan toe en meng onder de soep.
  • Haal van het vuur, schep op en eet smakelijk! TIP: Werk eventueel af met extra kaas en croutons.
Trefwoord Boerenkool, Bonen, Spek