Ga terug
Bord met risotto van tomaat en aubergine

Risotto van tomaat en aubergine

As Cooked By Ginger
Een romige risotto van tomaat en aubergine. Een zomers en romig eenpansgerecht dat altijd smaakt!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Kookpot eventueel een gietijzeren pot als je die hebt

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 tl basilicum gedroogde
  • 400 ml kipfond
  • 1 blik tomatenblokjes = 400 g
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 sjalot versnipperd
  • 1 teen look versnipperd
  • 150 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 4 el volle room
  • 45 g parmezaan geraspt
  • verse basilicum versnipperd
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot. Bak er de aubergineblokjes in aan. Kruid met peper, zout en de gedroogde basilicum. Roerbak een 5tal minuten of totdat de aubergine gaar is.
  • Meng ondertussen de kipfond, tomatenblokjes en tomatenpuree. Verwarm een 2tal minuten in de microgolfoven en zet apart.
  • Haal de aubergine uit de pan en doe er extra olijfolie in. Voeg er de sjalot en look aan toe. Wanneer de sjalot glazig is, voeg je de rijst toe.
  • Giet na een minuutje de witte wijn bij de rijst. Laat uitkoken, zet het vuur op middelmatig en voeg in 3 delen de tomaten/kip fond toe. Roer af en toe.
  • Wanneer al het vocht bijna ingekookt is, proef dan de rijst. Is deze nog niet gaar, voeg dan extra kipfond toe. Doe dit beetje bij beetje tot de rijst gaar is.
  • Als de rijst gaar is en alles lekker smeuïg is, voeg dan de aubergine terug toe en warm door.
  • Voeg als laatste de room en parmezaan toe en meng. Kruid stevig met peper.
  • Verdeel over de borden, werk af met verse basilicum, extra parmezaan en peper en laat het smaken!
Trefwoord Aubergine, Risotto, Tomaat