Ga terug

Cake met sinaasappel en kardemom

As Cooked By Ginger
Een zachte, smeuïge en fluffy cake met sinaasappel en kardemom. Afgewerkt met een glazuur van sinaasappel. Té lekker!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch, Midden-Oosters
Porties 10 personen

Equipment

  • 1 tulbandvormige bakvorm

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el zeste van sinaasappel
  • 1 tl zeste van citroen
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 60 ml olijfolie
  • 160 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 3 eieren
  • 360 g patisseriebloem gezeefd
  • 1 el bakpoeder
  • 2 tl kardemom
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 snuf zout

Voor het glazuur

  • 125 g bloemsuiker
  • 2 el versgeperst sinaasappelsap
  • 1 tl citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en voeg er de zestes aan toe. Wrijf deze met je vingers in de suiker.
  • Voeg de zonnebloemolie en olijfolie toe en meng.
  • Voeg het sinaasappelsap toe en meng.
  • Voeg de eieren toe en meng deze eronder tot het deeg één glad geheel is.
  • Meng de bloem, bakpoeder, kardemom, kaneel en zout en voeg toe aan de natte ingrediënten.
  • Meng totdat de droge ingrediënten volledig onder de natte gemengd zijn. Meng niet langer dan nodig.
  • Vet een tulbandvormige bakvorm in en bestrooi met bloem. Spatel het deeg erin en bak 50 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en maak dan het glazuur door de bloemsuiker te mengen met het sinaasappel- en citroensap. Smeer het glazuur over de cake en laat opstijven.
  • Snijd in plakjes en eet op. Smakelijk!
Trefwoord Cake, Kardemom, Sinaasappel