Ga terug

Broodpudding met appel

As Cooked By Ginger
Lekkere en smeuïge broodpudding met appel. Ideaal om oud brood op te maken in de vorm van een geweldig smakelijk ontbijtje of snack.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
Porties 16 stukjes broodpudding

Equipment

  • 1 vierkanten bakvorm ongeveer 20x20 cm

Ingrediënten
  

  • 500 g (oud) brood naar keuze
  • 80 g rozijnen
  • 850 ml melk
  • 80 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1-2 tl kaneel
  • 1 appel geschild in blokjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Scheur het brood in kleine stukjes en doe in een grote mengkom. Leg de rozijntjes in water en laat weken.
  • Doe de melk, suiker en vanillesuiker in een steelpan en laat lauwwarm worden. Wanneer de suiker opgelost is, haal je de melk van het vuur en giet je het over het brood. Laat 15 minuten staan.
  • Voeg de eieren toe en meng ze er meteen onder.
  • Voeg de kaneel, uitgelekte rozijnen en appel toe. Meng en doe alles in een licht ingevette bakvorm van ongeveer 20x20 cm.
  • Verdeel gelijkmatig en bak 45 minuten. Laat lichtjes afkoelen, snijd in 16 stukjes en eet lauw of koud.
Trefwoord Appel, Brood, Broodpudding, Kaneel