Ga terug

Noedelsalade met tofu

As Cooked By Ginger
Een heerlijke noedelsalade met tofu en knapperige groentjes. Gezond, voedzaam, vullend en mega lekker!
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 150 g rijstnoedels
  • 2 wortelen geraspt
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • 1/2 rode of oranje paprika in blokjes of reepjes
  • 1/4 rode kool in dunne slierten

Voor de tofu

  • 250 g tofu
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 el sojasaus
  • 1 el arachideolie

Voor de dressing

  • 70 g pindakaas
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el ahornsiroop
  • sap 1/2 limoen
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • 4 el water
  • peper

Voor de afwerking

  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 2 el sesamzaadjes

Instructies
 

  • Pers de tofu door de blok tussen 2 keukenvellen te leggen en er een zware gietijzeren pot of een ander zwaar voorwerp op te leggen. Laat een kwartiertje staan.
  • Breng water aan de kook voor de noedels. Meng alle groentjes en zet apart.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en mix met de mixer tot één glad geheel. Je moet ongeveer een minuutje mixen.
  • Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water tot de noedels koud zijn, laat uitlekken en voeg toe aan de groentjes.
  • Giet er meteen de dressing bij en meng goed.
  • Snijd de tofu in blokjes en strooi er het maïszetmeel over. Meng en giet er de sojasaus en arachideolie bij en meng.
  • Verhit een grote pan op het vuur en bak de tofu goudbruin langs alle kanten. Warm door en haal van het vuur.
  • Verdeel de salade over de borden. Verdeel er de krokante tofu over en werk af met lente-ui en sesamzaadjes.
Trefwoord Noedels, Salade, Tofu