Pompoen met broodkruim
As Cooked By Ginger
Deze pompoen met broodkruim is een ideaal bijgerecht dat gemakkelijk om te maken is, weinig werk vraagt en super lekker is als onderdeel van een feestelijk buffet!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Belgisch
- 2 delicata pompoenen of 1 grote butternut of kastanjepompoen
- 2 boterhammen
- 4 takjes peterselie
- 2 el pijnboompitten
- boter, olijfolie
- zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de pompoenen in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en snijd de pompoen in halve ringen.
Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout. Leg op de bakplaat en bak 40 minuten of totdat je door het vruchtvlees kan prikken.
Maak tijdens het garen van de pompoen het broodkruim. Doe hiervoor de boterhammen, peterselie en pijnboompitten in de blender en mix tot fijne kruimels.
Verhit een klontje boter en scheutje olijfolie in een pan en bak het broodkruim goudbruin op middelmatig vuur. Laat volledig afkoelen.
Haal de pompoen uit de oven, leg op een grote schotel en strooi er het broodkruim over. Serveer!
Trefwoord Broodkruim, Pompoen