Salade met krokante kip en druiven
As Cooked By Ginger
Een heerlijke salade met krokante kip en druiven. Een yummy combinatie, zeker met de bosbessen en honing-mosterddressing erbij. Een lauwe of koude salade die altijd smaakt!
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Voor de kip
- 400 g kipfilets in reepjes
- 2 eieren
- paneermeel
- bakboter
Voor de salade
- 2 handvol gemengde salade
- 20 druiven gehalveerd
- 12 kerstomaten gehalveerd
- 100 g bosbessen
- 40 g pompoenpitten
Voor de dressing
- 1 el mosterd
- 3 el zonnebloemolie
- 1 tl honing
- peper, zout
Klop de eitjes los in één bord en strooi een royale hoeveelheid paneermeel in een ander bord. Haal de kippenreepjes door het ei en vervolgens door de paneermeel.
Bak de gepaneerde kip aan in een flinke klont boter. Korst aan op hoog vuur en laat verder garen op laag vuur.
Snijd de gemengde sla wat kleiner en meng met de druiven, kerstomaten en bosbessen. Verdeel over twee borden.
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Leng eventueel aan met water om de dressing uit te dunnen. Vergeet niet te kruiden met peper en zout.
Verdeel de gare, warme kip over de salade en werk af met de pompoenpitten en de dressing. Smakelijk!