Ga terug

Salade met krokante kip en druiven

As Cooked By Ginger
Een heerlijke salade met krokante kip en druiven. Een yummy combinatie, zeker met de bosbessen en honing-mosterddressing erbij. Een lauwe of koude salade die altijd smaakt!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de kip

  • 400 g kipfilets in reepjes
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • bakboter

Voor de salade

  • 2 handvol gemengde salade
  • 20 druiven gehalveerd
  • 12 kerstomaten gehalveerd
  • 100 g bosbessen
  • 40 g pompoenpitten

Voor de dressing

  • 1 el mosterd
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl honing
  • peper, zout

Instructies
 

  • Klop de eitjes los in één bord en strooi een royale hoeveelheid paneermeel in een ander bord. Haal de kippenreepjes door het ei en vervolgens door de paneermeel.
  • Bak de gepaneerde kip aan in een flinke klont boter. Korst aan op hoog vuur en laat verder garen op laag vuur.
  • Snijd de gemengde sla wat kleiner en meng met de druiven, kerstomaten en bosbessen. Verdeel over twee borden.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing. Leng eventueel aan met water om de dressing uit te dunnen. Vergeet niet te kruiden met peper en zout.
  • Verdeel de gare, warme kip over de salade en werk af met de pompoenpitten en de dressing. Smakelijk!
Trefwoord Salade