Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de eieren 10-12 minuten en leg nadien in ijswater om af te koelen.
Meng het gehakt met de eidooier en het paneermeel en verdeel in twee. Pel de eitjes.
Neem één deel van het gehakt en rol er een bal van, druk plat en leg er een eitje in. Plooi het gehakt errond en rol opnieuw tot een bal. Rol in paneermeel zodat het rond om rond een korstje heeft. Herhaal met de andere helft van het gehakt.
Verhit een klontje boter met een scheut olijfolie in een grote pan. Korst er de vogelnestjes in aan (in een 5tal minuten). Leg ze vervolgens op de bakplaat en bak 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de saus door de sjalot aan te stoven in een scheutje olijfolie. Voeg de look toe wanneer de sjalot glazig is en 2 minuten later de tomatenpuree. Bak even mee en giet de rode wijn in de pan. Laat uitkoken en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper, zout, basilicum en oregano.
Breng de saus aan de kook, zet het vuur laag en laat pruttelen totdat de vogelnestjes bijna klaar zijn.
Als deze bijna klaar zijn, mix de saus dan glad en giet in een groot diep bord.
Haal de vogelnestjes uit de oven en snijd doormidden. Leg in de saus en werk af met verse peterselie. Smakelijk!