Ga terug

Tonijn met boontjes, spek en amandel

As Cooked By Ginger
Een heerlijk stukje tonijn met boontjes, spek en amandel. Een verrukkelijk voorgerecht waarmee je gegarandeerd gaat scoren!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 pan
  • 1 grillpan

Ingrediƫnten
  

  • 40 g amandelschilfers
  • 6 lapjes ontbijtspek in kleine stukjes gesneden
  • 400 g prinsessenboontjes
  • 120 ml kipbouillon
  • 25 g boter
  • 1/4 tl rode pepervlokken
  • 15 stengels bieslook versnipperd
  • 1 tonijn steak ongeveer 200 g
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Leg de tonijn uit om wat op temperatuur te komen.
  • Rooster de amandelschilfers in de pan en haal ze eruit wanneer ze goudbruin zijn.
  • Bak het spek krokant in dezelfde pan en haal het er vervolgens uit. Doe de bonen in de pan, roer even om en giet er de kipbouillon bij. Zet de deksel op de pan, het vuur wat lager en laat 7 minuten pruttelen.
  • Zet het vuur weer hoger, haal de deksel van de pan en bak enkele minuten goed door. Totdat het laatste kookvocht weg gekookt is.
  • Voeg de boter, rode pepervlokken en bieslook toe en kruid met peper.
  • Schep om en laat enkele minuten bakken. Voeg het spek en de amandelschilfers toe en meng. Houd een beetje amandelschilfers apart voor de afwerking. Zet het vuur af en houd warm.
  • Verhit een grillpan, smeer de tonijn in met een dun laagje olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Grill kort aan elke kant zodat de tonijn nog mooi rood blijft vanbinnen.
  • Verdeel de boontjes over verschillende bordjes. Snijd de tonijn in schijfjes en leg op elk bordje een paar stukjes. Werk af met de rest van de amandelschilfers en wat peper.
  • PS: De hoeveelheden zijn ongeveer voor 4 personen maar je kan dit zo groot of klein maken als je zelf wilt!
Trefwoord Amandel, Boontjes, Spek, Tonijn