Ga terug
bovenaanzicht van een grote pan met daarin een romige tagliatelle met boschampignons en mascarpone, met spekblokjes, rode peper, bieslook en pecorino.

Tagliatelle met boschampignons en mascarpone

As Cooked By Ginger
Een super lekkere en romige tagliatelle met boschampignons en mascarpone. Ideaal voor een date night op een regenachtige herfstavond. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 30 g gedroogde boschampignons
  • 220 g tagliatelle
  • 200 g spekblokjes
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 20 stengels bieslook versnipperd
  • 80 g mascarpone
  • 120 ml room
  • 1 tl tijm
  • 25 g pecorino geraspt
  • peper, zout
  • 1 klein klontje boter

Instructies
 

  • Week de gedroogde boschampignons 30 minuten in lauwwarm water. Giet ze vervolgens door een zeef en vang het vocht op. Hak de champignons grof.
  • Breng de pasta aan de kook in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een grote pan met hoge randen en bak er de spekblokjes in aan.
  • Voeg er meteen de bieslook en rode peper aan toe en bak tot de spekblokjes gaar zijn.
  • Voeg de boschampignons toe en bak enkele minuten.
  • Giet er ongeveer 100 ml van het vocht van de champignons bij om te blussen.
  • Breng aan de kook en voeg dan de mascarpone toe. Laat smelten en zet het vuur wat lager.
  • Giet de room bij het gerecht en laat zachtjes pruttelen. Kruid met peper, zout en de tijm.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de saus, samen met de geraspte pecorino en een klein klontje boter. Meng heel goed.
  • Schep de gewenste portie op en werk af met extra pecorino. Smakelijk!
Trefwoord Mascarpone, Spek, Tagliatelle