Ga terug

Sushi cups

As Cooked By Ginger
Heerlijke sushi cups met zalm. Een topper van een hapje of snelle lunch. Ideaal om je dag mee op te vrolijken. Enjoy!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Aperitief, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 12 sushi cups

Equipment

  • 1 Muffinplaat = muffin bakvorm voor 12 muffins

Ingrediënten
  

  • 200 g zalm in blokjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 flinke el mayonaise
  • 180 g rijst gekookt en gekoeld
  • 1 el rijstazijn
  • 3 vellen nori
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 stengel lente-ui versnipperd
  • srirachamayo optioneel
  • bicky-uitjes optioneel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinplaat lichtjes in.
  • Doe de zalmblokjes in een mengkom en doe er de sojasaus en mayonaise bij. Kruid stevig met peper.
  • Meng de rijstazijn onder de rijst en kruid met peper en zout.
  • Leg de norivellen op elkaar en knip in vier gelijke vierkantjes. Je hebt nu 12 stukjes nori.
  • Druk deze in de gaatjes van de muffinplaat en leg er meteen een lepeltje rijst op zodat je ze gemakkelijk kan aandrukken.
  • Verdeel dan de rest van de rijst gelijkmatig over alle norivellen en verdeel daarover de zalmblokjes.
  • Strooi er de sesamzaadjes over en bak 10 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven, werk af met lente-ui en eventueel (maar zeker aan te raden) met srirachamayo en bicky-uitjes.
Trefwoord Nori, Sushi, Zalm