Ga terug

Courgettelasagne

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, gezonde lasagne boordevol verse groentjes. Heerlijk, deze courgettelasagne.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 250 g ricotta
  • 5 tomaten in blokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 20 tal kerstomaten
  • 1 teen look versnipperd
  • 1 sjalot versnipperd
  • 150 ml rode wijn
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie

Afwerking

  • verse basilicum
  • parmezaan geraspt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd de courgettes in schijfjes en besprenkel ze met olijfolie, peper, zout en de rozemarijn. Verdeel over de bakplaat en bak 15 minuten.
  • Maak ondertussen de tomatensaus door de sjalot aan te stoven in een flinke scheut olijfolie. Als deze glazig is, voeg je de look toe en een half minuutje later de tomatenpuree.
  • Bak even mee en giet de wijn erbij. Laat uitkoken en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met de oregano, basilicum, paprikapoeder, peper en zout. Breng aan de kook en laat pruttelen op middellaag vuur totdat de courgettes klaar zijn.
  • Doe de ricotta in een kommetje en klop los met wat olijfolie, peper en zout.
  • Neem er een ovenschotel bij en smeer een dun laagje tomatensaus over de bodem. Verdeel daarover de courgette, gevolgd door een laagje ricotta. Werk zo verder in laagjes tomatensaus, courgette en ricotta tot alles op is. Eindig met tomatensaus.
  • Snijd de kerstomaten in twee of vier en dresseer ze over de bovenkant van de schotel.
  • Bak 20 minuten.
  • Werk af met parmezaan en verse basilicum

Notities

  • Snelle hack: Gebruik een blik tomaten in plaats van verse.
  • Je kan eender welke tomatensaus gebruiken. Maak gerust eens dat potje tomatensaus dat in de diepvries ligt te verkommeren op. 
  • Wil je het een beetje 'vettiger'? Laat de kerstomaten bovenop dan weg en bestrooi royaal met kazen zoals mozzarella, parmezaan of emmentaler.
Trefwoord Courgette, Lasagne, Ricotta