Smelt de boter en chocolade au bain-marie en giet het vervolgens in een grote mengkom.
Voeg de bruine en rietsuiker toe en klop los met de garde.
Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds tussendoor met de garde.
Voeg de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe. Meng tot één glad geheel en voeg de witte chocolade toe.
Verdeel muffinvormpjes over de muffinplaat en verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Vul tot aan de rand.
Bak 25 minuten en laat volledig afkoelen.
Notities
Je hebt specifiek witte chocolade om mee te bakken. Er bestaan zakjes witte chocoladestukken (bvb Callebaut) die je kan gebruiken. Je kan ook gewone witte chocolade gebruiken, maar naar smaak en structuur verkies ik zelf de chocolade die specifiek voor het bakken bedoeld werd.
Voor de zwarte chocolade kies je best voor de gewone pure om mee te bakken (bvb Côte d'Or). Wanneer je te bittere chocolade neemt, gaat je muffin ook wat straffer smaken en in dit recept verkies ik de standaard pure chocolade.