Ga terug

Chocolademuffins met stukjes witte chocolade

As Cooked By Ginger
Ja hoor, dé chocolate heaven muffin. Chocolademuffins mét nog eens extra stukjes witte chocolade erin. Lekker, verrukkelijk,... Gewoon to die for!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Chocolade, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 12 muffins

Ingrediënten
  

  • 175 g boter
  • 150 g pure chocolade
  • 200 g bruine suiker
  • 50 g rietsuiker
  • 4 eieren
  • 100 g patisseriebloem gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • 150 g witte chocolade grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de boter en chocolade au bain-marie en giet het vervolgens in een grote mengkom.
  • Voeg de bruine en rietsuiker toe en klop los met de garde.
  • Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds tussendoor met de garde.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe. Meng tot één glad geheel en voeg de witte chocolade toe.
  • Verdeel muffinvormpjes over de muffinplaat en verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Vul tot aan de rand.
  • Bak 25 minuten en laat volledig afkoelen.

Notities

  • Je hebt specifiek witte chocolade om mee te bakken. Er bestaan zakjes witte chocoladestukken (bvb Callebaut) die je kan gebruiken. Je kan ook gewone witte chocolade gebruiken, maar naar smaak en structuur verkies ik zelf de chocolade die specifiek voor het bakken bedoeld werd. 
  • Voor de zwarte chocolade kies je best voor de gewone pure om mee te bakken (bvb Côte d'Or). Wanneer je te bittere chocolade neemt, gaat je muffin ook wat straffer smaken en in dit recept verkies ik de standaard pure chocolade. 
Trefwoord Chocolade, Muffins