Pistache-ricotta koekjes
As Cooked By Ginger
Heerlijke, smeuïge pistache-ricotta koekjes om duimen en vingers af te likken. Het perfecte koekje als je graag zoet en zout combineert.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Voor de koekjes
- 110 g boter zacht, in blokjes
- 180 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g ricotta
- 1 ei
- 170 g pistaches gemixt tot fijne kruimels
- 360 g bloem
- 1 tl bakpoeder
Voor de afwerking
- 120 g bloemsuiker
- 3 el melk
- 30 g pistaches grof gehakt
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig.
Voeg de ricotta toe en meng goed.
Voeg het ei toe en meng opnieuw.
Voeg de gemixte pistaches toe en meng tot één geheel.
Voeg als laatste de bloem en bakpoeder toe en meng een laatste keer.
Neem er twee bakplaten bij en leg een vel bakpapier op elke plaat.
Rol 28 balletjes van het deeg en druk lichtjes plat. Bak 15 minuten.
Laat volledig afkoelen en meng dan de bloemsuiker met de melk tot een glazuur. Start met 2 el melk, als het te dik blijft, voeg dan de 3e el melk toe.
Dip de bovenkant van de koekjes in het glazuur en bestrooi met de grof gehakte pistaches. Laat opstijven en serveer.