Ga terug

Penne met prosciutto, olijven en vodkasaus

As Cooked By Ginger
Een heerlijke pasta met een romige vodkasaus en zwarte olijven, afgewerkt met krokante prosciutto en parmezaan. Genieten!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g penne
  • 8 vellen prosciutto
  • 15 zwarte olijven ontpit, in stukjes gesneden
  • 2 el versnipperde bieslook
  • 2 el versnipperde peterselie
  • 160 ml vodka
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 tomaten in kleine blokjes
  • 200 ml culinaire room
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl basilicum
  • parmezaan
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en breng (gezouten) water aan de kook voor de penne.
  • Leg de vellen prosciutto op een vel bakpapier op de bakplaat en bak 7-8 minuten in de oven. Laat nadien volledig afkoelen.
  • Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen.
  • Bak er de olijven, bieslook en peterselie in aan. Blus na 1 minuut met de vodka.
  • Laat uitkoken en voeg de tomatenpuree toe. Roerbak kort en voeg dan de blokjes tomaat toe.
  • Meng, laat eventjes goed door koken en giet de room bij het geheel. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en basilicum. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen.
  • Giet de pasta af en meng deze onder de saus.
  • Schep op, verkruimel de prosciutto en strooi over je pasta. Werk af met parmezaan en extra peterselie. Smakelijk!
Trefwoord Olijven, Penne, Prosciutto, Vodka