Ga terug

Peer uit de oven met gorgonzola en noten

As Cooked By Ginger
Deze peer uit de oven met gorgonzola en noten is een verrukkelijke side dish. Ideaal voor een feestelijke tafel en een perfecte combinatie tussen hartig en zoet. Enjoy!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Belgisch
Porties 6 personen

Equipment

  • 1 Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 4 peren liefst Doyenné
  • 50 g walnoten grof gehakt
  • 50 g amandelen grof gehakt
  • 200 g gorgonzola
  • honing
  • 6 stengels bieslook versnipperd

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de peren en verwijder de kern met een theelepel zodat je een mooi kuiltje krijgt in de peer.
  • Leg de peren met de binnenkant naar beneden in de ovenschaal en zet 12 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de gorgonzola wat gladder en smeuïger met een vork en voeg er vervolgens de noten aan toe. Meng goed.
  • Haal de peren uit de oven en draai ze om. Vul op met de kaas- en notenmengeling. Druk de kaas wat aan en maak de volledige vulling op. Zet 20 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en werk af met honing en bieslook. Smakelijk!
Trefwoord Kaas, Noten, Peer