Doe de boter in de keukenmachine en klop romig met de suiker en bruine suiker.
Voeg er de eieren en vanille extract aan toe en klop glad.
Voeg er de 300 g bloem aan toe, samen met het bakpoeder, baking soda en zout. Meng tot één geheel.
Verdeel in 2 gelijke delen. Het vormt 2 delen van elk deel ongeveer 400g.
Voeg aan één deel de 30 g bloem toe en aan het ander deel het cacaopoeder.
Meng, verdeel de chocolate chips in de helft en voeg aan elk deel toe. Meng eronder en zet beide degen 10 min in de diepvries.
Haal het chocoladedeeg uit de diepvries (laat het vanilledeeg er nog eventjes in) en maak balletjes van het deeg ter grootte van ongeveer een flinke theelepel.
Doe dit na de chocolade ook met het vanilledeeg.
Neem nu 2 balletjes van het chocolade deeg en druk daar 1 balletje van het vanilledeeg tussen. Rol tot een groter balletje en leg op een vel bakpapier. Voor het volgende koekje gebruik je 2 balletjes vanilledeeg en 1 balletje chocolade deeg.
Zo wissel je om tot alles op is.
Zet de deegballetjes nu 60 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem er eerst twee bakplaten uit en leg er een vel bakpapier op. Verdeel de balletjes over de twee koude bakplaten. Probeer hierbij ongeveer 5 cm tussen de balletjes te laten.
Bak 13 minuten. Laat kort afkoelen en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen. Smakelijk!