Ga terug

Marmerkoekjes

As Cooked By Ginger
Heerlijke marmerkoekjes die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Heel fijn om te maken en su-per lekker!
Gang Gebak
Keuken Amerikaans, Belgisch
Porties 20 marmerkoekjes

Equipment

  • 1 Keukenmachine optioneel

Ingrediënten
  

  • 115 g boter zacht en in blokjes
  • 80 g suiker
  • 200 g donkerbruine suiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 300 + 30 g bloem apart houden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 30 g cacaopoeder
  • 150 g chocolate chips

Instructies
 

  • Doe de boter in de keukenmachine en klop romig met de suiker en bruine suiker.
  • Voeg er de eieren en vanille extract aan toe en klop glad.
  • Voeg er de 300 g bloem aan toe, samen met het bakpoeder, baking soda en zout. Meng tot één geheel.
  • Verdeel in 2 gelijke delen. Het vormt 2 delen van elk deel ongeveer 400g.
  • Voeg aan één deel de 30 g bloem toe en aan het ander deel het cacaopoeder.
  • Meng, verdeel de chocolate chips in de helft en voeg aan elk deel toe. Meng eronder en zet beide degen 10 min in de diepvries.
  • Haal het chocoladedeeg uit de diepvries (laat het vanilledeeg er nog eventjes in) en maak balletjes van het deeg ter grootte van ongeveer een flinke theelepel.
  • Doe dit na de chocolade ook met het vanilledeeg.
  • Neem nu 2 balletjes van het chocolade deeg en druk daar 1 balletje van het vanilledeeg tussen. Rol tot een groter balletje en leg op een vel bakpapier. Voor het volgende koekje gebruik je 2 balletjes vanilledeeg en 1 balletje chocolade deeg.
  • Zo wissel je om tot alles op is.
  • Zet de deegballetjes nu 60 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Neem er eerst twee bakplaten uit en leg er een vel bakpapier op. Verdeel de balletjes over de twee koude bakplaten. Probeer hierbij ongeveer 5 cm tussen de balletjes te laten.
  • Bak 13 minuten. Laat kort afkoelen en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen. Smakelijk!
Trefwoord Marmerkoekjes