Ga terug

Linzenragout

As Cooked By Ginger
Een super smaakvolle linzenragout die je kan inzetten voor verschillende gelegenheden. Van doordeweekse maaltijd tot onderdeel van een feestelijk menu!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Kookpot

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui versnipperd
  • 1 teen look versnipperd
  • 1 grote wortel in kleine blokjes
  • 1 stengel selder in kleine blokjes
  • 300 g champignons in kleine blokjes
  • 120 ml rode wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml groentebouillon
  • 400 g passata
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl tijm
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 laurierblad
  • 230 g linzen uit blik = uitgelekt gewicht
  • peper, zout
  • boter

Instructies
 

  • Smelt een flinke klont boter in een grote kookpot.
  • Voeg er de ui, look, wortel en selder aan toe. Roerbak een 3-4 minuten.
  • Voeg de champignons toe en laat goudbruin bakken. Kruid nadien stevig met peper en zout.
  • Giet de rode wijn in de kookpot en laat uitkoken. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Giet er dan de groentebouillon, passata en sojasaus bij en meng. Kruid met de tijm, gerookt paprikapoeder, chilipoeder en extra peper en zout. Doe het laurierblad ook erbij.
  • Breng de saus aan de kook en voeg dan de linzen toe. Laat 30 minuten pruttelen op middelmatig tot laag vuur. Kruid bij naar smaak indien nodig.
  • Serveer met Pommes Duchesse, kroketjes, frieten, pasta, puree of brood.
Trefwoord Linzen, Ragout, Vegetarisch