Een super smaakvolle linzenragout die je kan inzetten voor verschillende gelegenheden. Van doordeweekse maaltijd tot onderdeel van een feestelijk menu!
Smelt een flinke klont boter in een grote kookpot.
Voeg er de ui, look, wortel en selder aan toe. Roerbak een 3-4 minuten.
Voeg de champignons toe en laat goudbruin bakken. Kruid nadien stevig met peper en zout.
Giet de rode wijn in de kookpot en laat uitkoken. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Giet er dan de groentebouillon, passata en sojasaus bij en meng. Kruid met de tijm, gerookt paprikapoeder, chilipoeder en extra peper en zout. Doe het laurierblad ook erbij.
Breng de saus aan de kook en voeg dan de linzen toe. Laat 30 minuten pruttelen op middelmatig tot laag vuur. Kruid bij naar smaak indien nodig.
Serveer met Pommes Duchesse, kroketjes, frieten, pasta, puree of brood.