Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de krieltjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, 1 el citroensap, peper, zout en 1 tl oregano. Zet 45 minuten in de oven.
Leg de houten stokjes voor de spiesjes even in water (zo verbranden ze minder snel in de oven) en doe de kippenblokjes in een mengkom.
Voeg er 1 tl tapenade, 1 el citroensap, 1 el olijfolie, peper, zout, 1 tl oregano, 1/2 tl paprikapoeder en 1 tl honing aan toe. Meng.
Laat 10 minuten rusten en prik dan op de houten stokjes. Ik maakte er 6.
Leg de kipspiesjes klaar op een vel bakpapier op de bakplaat.
Wanneer de krieltjes nog 20 minuten moeten opstaan, haal je ze uit de oven en verkruimel je er de feta over. Meng kort, maak een beetje plaats in de schotel en leg de tomaatjes erin.
Zet samen met de kip 20 minuten in de oven. Draai de kipspiesjes om in de helft.
Haal alles uit de oven. Smeer een flinke lepel van de tapenade uit over elk bord. Leg er de kipspiesjes en tomaatjes op en de krieltjes met feta erlangs.
Werk af met een drizzle olijfolie en de verse basilicum. Smakelijk!