Espresso martini ganache met koffieroom
As Cooked By Ginger
Deze espresso martini ganache met koffieroom is echt een heerlijk en feestelijk dessert. Eentje om mee uit te pakken!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 20 minuten min
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Voor de ganache
- 140 g pure chocolade in kleine stukjes gehakt
- 150 ml volle room
- 2 el Kahlua
Voor de mascarponeroom en afwerking
- 100 g mascarpone
- 80 ml volle room
- 1 tl koffie extract
- 40 g bloemsuiker
- 16 chocolade koffiebonen
- 1 handje chocoladekrullen
Doe voor de ganache de stukjes pure chocolade in een mengkom en giet de volle room in een sauspan. Verwarm totdat het net begint te koken en haal van het vuur. Giet bij de chocolade en laat 2 minuten staan.
Meng glad met de pannenlikker of garde en voeg er dan de Kahlua aan toe. Meng en verdeel over 4 mooie glaasjes. Zet 3-4u in de koelkast.
Klop dan voor de mascarponeroom de mascarpone, volle room, koffie extract en bloemsuiker op tot zachte pieken. Zet in de koelkast tot het tijd is om het dessert te eten.
Haal de glaasjes uit de koelkast. Schep er een lepeltje mascarponeroom op en werk af met de chocolade koffiebonen en chocoladekrullen. Serveer en laat het smaken!
Trefwoord Chocolade, Kerstmenu, Koffie, Mascarpone