Ga terug

Espresso martini ganache met koffieroom

As Cooked By Ginger
Deze espresso martini ganache met koffieroom is echt een heerlijk en feestelijk dessert. Eentje om mee uit te pakken!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 20 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de ganache

  • 140 g pure chocolade in kleine stukjes gehakt
  • 150 ml volle room
  • 2 el Kahlua

Voor de mascarponeroom en afwerking

  • 100 g mascarpone
  • 80 ml volle room
  • 1 tl koffie extract
  • 40 g bloemsuiker
  • 16 chocolade koffiebonen
  • 1 handje chocoladekrullen

Instructies
 

  • Doe voor de ganache de stukjes pure chocolade in een mengkom en giet de volle room in een sauspan. Verwarm totdat het net begint te koken en haal van het vuur. Giet bij de chocolade en laat 2 minuten staan.
  • Meng glad met de pannenlikker of garde en voeg er dan de Kahlua aan toe. Meng en verdeel over 4 mooie glaasjes. Zet 3-4u in de koelkast.
  • Klop dan voor de mascarponeroom de mascarpone, volle room, koffie extract en bloemsuiker op tot zachte pieken. Zet in de koelkast tot het tijd is om het dessert te eten.
  • Haal de glaasjes uit de koelkast. Schep er een lepeltje mascarponeroom op en werk af met de chocolade koffiebonen en chocoladekrullen. Serveer en laat het smaken!
Trefwoord Chocolade, Kerstmenu, Koffie, Mascarpone