Ga terug

Chocolade chocolate chip cookies

As Cooked By Ginger
Heerlijke chocolade chocolate chip cookies met een intense chocoladesmaak. Verrukkelijk gewoon!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert, Gebak
Keuken Amerikaans, Belgisch
Porties 18 koekjes

Equipment

  • Keukenmachine maar je kan het ook zonder keukenmachine maken

Ingrediënten
  

  • 220 g boter zacht, in blokjes
  • 150 g lichtbruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 330 g bloem gezeefd
  • 80 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 200 g pure chocolade grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de boter, lichtbruine suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en klop romig.
  • Voeg er de eieren aan toe en meng tot één geheel.
  • Voeg dan de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en kneed tot een stevig deeg.
  • Meng als laatste de chocolade eronder en je deeg is klaar.
  • Rol balletjes van het deeg, ong. ter grootte van een pingpongbal.
  • Bak 11 minuten.
  • Haal uit de oven en druk meteen met de bolle kant van een eetlepel zachtjes op de koekjes zodat ze een beetje platter worden en wat scheurtjes beginnen vertonen. Dit is optioneel, je kan de koekjes ook voor het bakken al wat zachtjes plat drukken, maar ze zien er wel leuk uit als je het nadien doet :-)
  • Laat vervolgens volledig afkoelen en eet op! Smakelijk!
Trefwoord Chocolade