Keukenmachine maar je kan het ook zonder keukenmachine maken
Ingrediënten
220gboterzacht, in blokjes
150glichtbruine suiker
1zakjevanillesuiker
2eieren
330gbloemgezeefd
80 gcacaopoeder
1tlbakpoeder
1/4tlzout
200gpure chocoladegrof gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de boter, lichtbruine suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en klop romig.
Voeg er de eieren aan toe en meng tot één geheel.
Voeg dan de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en kneed tot een stevig deeg.
Meng als laatste de chocolade eronder en je deeg is klaar.
Rol balletjes van het deeg, ong. ter grootte van een pingpongbal.
Bak 11 minuten.
Haal uit de oven en druk meteen met de bolle kant van een eetlepel zachtjes op de koekjes zodat ze een beetje platter worden en wat scheurtjes beginnen vertonen. Dit is optioneel, je kan de koekjes ook voor het bakken al wat zachtjes plat drukken, maar ze zien er wel leuk uit als je het nadien doet :-)
Laat vervolgens volledig afkoelen en eet op! Smakelijk!