Boerenkost op de bakplaat
As Cooked By Ginger
Een lekkere portie boerenkost op de bakplaat, overgoten met een heerlijke kaassaus. Als dat niet boerenkost op z'n paasbest is. Genieten, hmm!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
- 5 aardappelen in blokjes (met schil)
- 400 g spruitjes gehalveerd
- 2 boerenworsten in dikke schijfjes
- 15 g boter
- 15 g bloem
- 250 ml melk
- 70 g geraspte emmentaler
- peper, zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Besprenkel de aardappelblokjes met olijfolie en kruid met peper en zout.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de aardappelblokjes erover. Bak 20 minuten.
Leg er vervolgens de spruitjes en schijfjes worst bij en besprenkel met wat extra olijfolie en peper en zout. Bak opnieuw 20 minuten.
Maak ondertussen de kaassaus door een roux te maken van de boter en bloem (smelt de boter, voeg de bloem toe en meng meteen met de garde).
Giet er dan al roerend de melk bij en blijf roeren totdat je een dikkere bechamelsaus krijgt.
Voeg er de geraspte emmentaler aan toe en kruid met peper en zout. Meng en houd warm.
Haal de bakplaat uit de oven, verdeel over de borden en giet er wat kaassaus overheen.
Werk af met wat extra geraspte emmentaler en peper. Smakelijk!
Trefwoord Aardappelen, Spruitjes, Worst