Bladerdeegtaart met Cambozola en vijgen
As Cooked By Ginger
Wat een verrukkelijk gerechtje, deze bladerdeegtaart met Cambozola en vijgen. Een topper met een perfecte balans tussen hartig en zoet. Enjoy!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Aperitief, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 1 bladerdeegtaart
- 1 vel bladerdeeg
- 125 g ricotta
- 1 el lookolie
- 1 snufje rode pepervlokken
- 1 tl honing
- 4 vijgen in schijfjes
- 150 g Cambozola (ongeveer)
- 2 el zonnebloempitten
- 1 ei losgeklopt
- peper, zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit en leg het op de koude bakplaat op een vel bakpapier.
Meng de ricotta met de lookolie, honing, rode pepervlokken, peper en zout. Smeer volledig uit over het bladerdeeg. Laat hierbij een randje van ongeveer 2 cm vrij.
Verdeel de schijfjes vijg over de ricotta.
Scheur met je handen de Cambozola in stukjes en verdeel over de vijgen en de ricotta. Je mag een hoeveelheid naar smaak gebruiken.
Strooi er de zonnebloempitten over uit en plooi vervolgens de randen van het bladerdeeg om. Smeer in met het losgeklopt ei.
Bak 25 minuten.
Haal uit de oven en werk af met rucola en honing. Smakelijk!
Trefwoord Bladerdeeg, Kaas, Vijgen