Ga terug

Wok met scampi en broccoli

As Cooked By Ginger
Een super lekkere wok met scampi en broccoli die gemakkelijk te maken is en in een wip op tafel staat. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de wok

  • 20 scampi's ontdooid en gepeld
  • 150 g broccoliroosjes
  • 100 g wortelen in kleine blokjes
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 3 cm gember geraspt
  • 1 tl pad thai pasta
  • 1/3 tl sambal
  • 150 g rijstnoedels
  • 3 el oestersaus
  • 4 el sojasaus
  • peper, zout
  • arachideolie

Voor de afwerking

  • 2-4 el sesamzaadjes
  • 1 stengel lente-ui in ringen

Instructies
 

  • Zet alle ingrediĆ«nten klaar. Voorbereiding is key om alles vlot te laten verlopen.
  • Verhit een scheut arachideolie in een grote pan en begin ook met water aan de kook te brengen voor de noedels.
  • Bak de scampi's aan in de olie en kruid met peper en zout. Haal uit de pan wanneer ze gaar zijn en voeg extra olie toe aan de pan.
  • Doe er de broccoli, wortel en lente-ui in. Giet er een scheutje water bij en zet de deksel op de pan. Laat een vijftal minuten stomen of totdat het water volledig is weg gekookt en de groentjes beetgaar zijn.
  • Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Voeg de gember, pad thai pasta en sambal toe aan de pan en roerbak op hoog vuur voor een minuutje of twee.
  • Voeg de scampi's terug toe, giet de noedels af en voeg toe aan de pan en giet meteen de oestersaus en sojasaus erbij. Meng meteen.
  • Verdeel over twee borden. Werk af met lente-ui en sesamzaadjes.
Trefwoord Broccoli, Rijstnoedels, Scampi