Ga terug

Pasta met rode pesto en spekjes

As Cooked By Ginger
Een super lekkere en simpele pasta met rode pesto en spekjes. Gemakkelijk om te maken, goedkoop en verrukkelijk. Wat heeft een mens nog meer nodig ;-)
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 250 g spaghetti
  • 200 g spekblokjes
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1/4 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 potje rode pesto = 190 g
  • 20 kerstomaten gehalveerd
  • 40 g pijnboompitten geroosterd
  • geraspte parmezaan
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking en doe zeker zout in het water. Houd een glaasje kookvocht apart vooraleer je de pasta afgiet.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er het spek en de rode peper in aan.
  • Voeg na enkele minuten de courgette toe. Kruid stevig met peper en zout en het paprikapoeder, oregano en chilipoeder.
  • Roerbak tot de courgette beetgaar is en voeg de tomatenblokjes en de rode pesto toe. Meng goed en zet het vuur wat lager. Laat indikken tot een saus. Giet er wat kookvocht van de pasta bij om de saus te binden.
  • Voeg de kerstomaten toe en meng. Voeg de pasta toe en meng nog eens heel goed.
  • Verdeel over twee borden en werk af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en basilicum. Smakelijk!
Trefwoord Pasta, Pesto, Spaghetti