Ga terug

Linzer koekjes

As Cooked By Ginger
Heerlijke, krokante Linzer koekjes met je favoriete jam! What's not to love <3
Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
15 minuten
Totale tijd 2 uur
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 15 koekjes

Equipment

  • Koekjesvormpjes één groot van ong 5 cm en één klein van ong 2 cm

Ingrediënten
  

  • 170 g boter zacht
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 tl zout
  • 230 g patisseriebloem
  • 120 g confituur naar keuze framboos, aardbei, bosvruchten,..
  • 60 g bloemsuiker ongeveer

Instructies
 

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig in de keukenmachine.
  • Voeg er de bloem en het zout aan toe en kneed tot een deegbal. Wikkel in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en steek er met de grote vorm koekjes uit. Maak het deeg volledig op. Leg de koekjes op een vel bakpapier op de bakplaat. Je gaat waarschijnlijk 2 bakplaten nodig hebben.
  • Steek uit de helft van de koekjes het midden eruit met het kleine vormpje.
  • Zet de bakplaten 10 minuten in de diepvries. Haal ze eruit en zet meteen in de oven voor 12 minuten. Laat nadien volledig afkoelen.
  • Lepel een half theelepeltje confituur in het midden van elk koekje zonder gaatje. Druk daarop zachtjes de koekjes met gaatje.
  • Bestuif royaal met bloemsuiker en eet op!
Trefwoord Zandkoekjes