Koekjesvormpjes één groot van ong 5 cm en één klein van ong 2 cm
Ingrediënten
170gboterzacht
100gsuiker
1zakjevanillesuiker
1/2tl zout
230gpatisseriebloem
120gconfituur naar keuzeframboos, aardbei, bosvruchten,..
60gbloemsuikerongeveer
Instructies
Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig in de keukenmachine.
Voeg er de bloem en het zout aan toe en kneed tot een deegbal. Wikkel in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en steek er met de grote vorm koekjes uit. Maak het deeg volledig op. Leg de koekjes op een vel bakpapier op de bakplaat. Je gaat waarschijnlijk 2 bakplaten nodig hebben.
Steek uit de helft van de koekjes het midden eruit met het kleine vormpje.
Zet de bakplaten 10 minuten in de diepvries. Haal ze eruit en zet meteen in de oven voor 12 minuten. Laat nadien volledig afkoelen.
Lepel een half theelepeltje confituur in het midden van elk koekje zonder gaatje. Druk daarop zachtjes de koekjes met gaatje.