Ga terug

Hummus met gehakt en champignons

As Cooked By Ginger
Deze super lekkere hummus met gehakt en champignons is een multifunctioneel gerechtje dat je op veel verschillende momenten kan serveren. Eén ding blijft hetzelfde: het is zo lekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Aperitief, Lunch
Keuken Belgisch

Equipment

  • 1 grote pan

Ingrediënten
  

  • 250 g rundsgehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl komijn
  • 150 g cantharellen of andere boschampignons
  • 1 bakje Hummus Fenegriek te koop bij Delhaize
  • 1/4 bakje microgreens
  • 1 el Griekse yoghurt
  • peper, zout
  • olijfolie, boter

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak er het gehakt in aan. Kruid stevig met peper, zout, paprikapoeder, kurkuma en komijn. Bak krokant en haal uit de pan.
  • Voeg een klontje boter toe aan de pan en bak er de cantharellen in aan. Kruid met peper en zout. Bak gaar en haal van het vuur.
  • Smeer het volledig bakje hummus uit over een groot bord. Verdeel daarover het gehakt en leg daarop de cantharellen.
  • Strooi er een handje microgreens over uit en schep een lepeltje Griekse yoghurt op het geheel.
  • Besprenkel met olijfolie en serveer met pitabrood of brood naar keuze. Smakelijk!
Trefwoord Cantharellen, Fenegriek, Gehakt, Hummus