Ga terug

Thaise scampikoekjes

As Cooked By Ginger
Super smaakvolle Thaise scampikoekjes. Een ideaal aperitiefhapje om een gezellig feestje mee te starten. Krachtig van smaak, gemakkelijk om te maken en overheerlijk. Enjoy!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Aperitief
Keuken Aziatisch, Belgisch
Porties 10 scampikoekjes

Equipment

  • Blender of foodprocessor
  • Braadpan

Ingrediënten
  

  • 2 cm verse gember gepeld
  • 1/2 rode peper zaadlijsten verwijderd
  • 1 stengel lente-ui in vier stukken
  • 250 g scampi's, ontdooid en gepeld bevroren gewicht met pel = 280 g
  • 1 ei
  • 1 tl rode currypasta
  • 1 tl sojasaus
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl maïszetmeel of ander bindmiddel
  • peper, zout
  • arachideolie

Voor de afwerking

  • 1 el sesamzaadjes
  • 4 stengels koriander
  • sweet chilisaus

Instructies
 

  • Doe de gember, rode peper en lente-ui in de blender of foodprocessor en mix tot fijne kruimels.
  • Voeg de scampi, ei, rode currypasta, sojasaus, paneermeel en maïszetmeel toe en mix tot een grof geheel. Kruid stevig met peper en eventueel wat zout.
  • Verhit een flinke bodem arachideolie (een bodem van ong. een cm) en lepel er het beslag in hoopjes in. Gebruik ongeveer 1 el per koekje.
  • Het beslag is lopend maar zal meteen dicht frituren in de olie en een stevig koekje vormen. Bak goudbruin aan beide kanten en laat dan nog kort even doorgaren.
  • Leg op een warme schotel en werk af met sesamzaadjes en versnipperde koriander. Zet er een potje sweet chilisaus langs en serveer. Smakelijk!
Trefwoord Scampi