Super smaakvolle Thaise scampikoekjes. Een ideaal aperitiefhapje om een gezellig feestje mee te starten. Krachtig van smaak, gemakkelijk om te maken en overheerlijk. Enjoy!
250gscampi's, ontdooid en gepeldbevroren gewicht met pel = 280 g
1ei
1tlrode currypasta
1tl sojasaus
2elpaneermeel
1tlmaïszetmeelof ander bindmiddel
peper, zout
arachideolie
Voor de afwerking
1elsesamzaadjes
4stengelskoriander
sweet chilisaus
Instructies
Doe de gember, rode peper en lente-ui in de blender of foodprocessor en mix tot fijne kruimels.
Voeg de scampi, ei, rode currypasta, sojasaus, paneermeel en maïszetmeel toe en mix tot een grof geheel. Kruid stevig met peper en eventueel wat zout.
Verhit een flinke bodem arachideolie (een bodem van ong. een cm) en lepel er het beslag in hoopjes in. Gebruik ongeveer 1 el per koekje.
Het beslag is lopend maar zal meteen dicht frituren in de olie en een stevig koekje vormen. Bak goudbruin aan beide kanten en laat dan nog kort even doorgaren.
Leg op een warme schotel en werk af met sesamzaadjes en versnipperde koriander. Zet er een potje sweet chilisaus langs en serveer. Smakelijk!