Ga terug

Antipasto spiesjes

As Cooked By Ginger
Deze antipasto spiesjes zijn super toffe aperitiefhapjes. Ze zijn ideaal om als fingerfood op tafel te zetten en heel handig om te serveren wanneer er een grote groep over de vloer komt. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Aperitief
Keuken Belgisch, Italiaans

Equipment

  • houten prikkers

Ingrediënten
  

  • kerstomaten
  • mini mozzarella bolletjes
  • olijven naar keuze, maar zonder pit
  • prosciutto
  • gedroogde salami in schijfjes
  • half zongedroogde tomaten
  • artisjokharten
  • verse basilicum
  • oregano
  • peper, grof zeezout
  • kwaliteitsvolle olijfolie
  • brood of crackers naar keuze

Instructies
 

  • De hoeveelheden werden niet genoteerd omdat je zoveel of zo weinig hiervan maakt als je maar wilt. Bovenstaande zijn de ingrediënten die ik gebruikt heb.
  • Neem er de prikkers bij en prik alle ingrediënten in willekeurige volgorde op de prikkers. De basilicum mag ook bij op de prikkers en kan je her en der tussen de verschillende ingrediënten prikken.
  • Leg de spiesjes op een grote schotel. Werk af met wat olijfolie en balsamicocrème en kruid af met oregano, peper en grof zeezout.
  • Serveer met (geroosterd) brood, crackers of toastjes. Smakelijk!
Trefwoord Antipasto