Ga terug

Eenpanspatatjes met spek en ei

As Cooked By Ginger
Heerlijke cheesy eenpanspatatjes met spek en ei. Het ideale zondagse ontbijtje!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 grote pan met hoge randen en deksel

Ingrediƫnten
  

  • 150 g spekblokjes of hoeveelheid naar keuze
  • 1 sjalot versnipperd
  • 500 g vastkokende aardappelen geschild, in kleine blokjes
  • 80 ml water
  • 8 blaadjes basilicum versnipperd
  • 2-4 eieren
  • 60 g geraspte emmentaler
  • peper, zout
  • boter

Instructies
 

  • Bak de spekblokjes aan in een grote pan met hoge randen. Haal ze uit de pan als ze gaar zijn.
  • Doe een klontje boter in de pan en bak er de sjalot in glazig.
  • Voeg vervolgens de aardappelblokjes toe en bak enkele minuten aan. Kruid met peper en zout. Wanneer de aardappelen een goudbruin korstje beginnen te krijgen, giet dan het water in de pan en zet de deksel erop. Laat 10 minuten stomen of totdat de aardappelblokjes gaar zijn. Voeg extra water toe indien nodig.
  • Als de aardappelen gaar zijn, voeg dan de spekblokjes terug toe, samen met de basilicum. Meng en maak 2 tot 4 gaatjes in de mengeling, afhankelijk van hoeveel eieren je wilt.
  • Breek een ei in elk gaatje en kruid ze met peper en zout. Strooi de kaas over het gerecht en zet de deksel op de pan. Zet het vuur wat lager en laat garen totdat het eiwit gestold is, maar het eigeel nog loperig.
  • Kruid eventueel af met extra peper. Serveer zo of met brood en laat het smaken!
Trefwoord Aardappelen, Ei, Spek