Curry van vis en mango
As Cooked By Ginger
Een romige, zachte curry boordevol smaak. Schaaldieren, vis, mango en curry,.. een match made in heaven!
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Voor de curry
- 150 g bruine rijst
- 1 rijpe mango in grote blokjes
- 400 ml kokosmelk 1 blik
- 200 g kabeljauwfilet in grote blokjes
- 12 scampi's ontdooid, ontdarmd, gepeld
- 2 inktvisfilets in ringen gesneden
- sap 1/2 citroen
- 1 el maïszetmeel
- 2 cm verse gember geraspt
- 1/4 tl sambal
- 1 el gele currypasta
- peper, zout
- olijfolie
Voor de afwerking
- 60 g cashewnoten geroosterd
- 2-4 stengels peterselie
Kook de bruine rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Mix de mango en kokosmelk in de blender tot een gladde saus. Zet apart.
Doe de kabeljauw, scampi's en inktvisringen in een mengkom. Voeg het citroensap en maïszetmeel toe, kruid stevig met peper en zout en meng goed.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er de vis en schaaldieren in. Bak een vijftal minuten, zonder de vis te fel stuk te roeren en haal uit de pan.
Voeg extra olijfolie toe aan de pan en doe er meteen de gember, sambal en currypasta in. Bak 1 minuut en roer continu.
Giet de mangosaus erbij en meng. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen op middellaag vuur.
Giet ondertussen de rijst af en zet alles klaar voor de afwerking.
Voeg de vis en schaaldieren terug toe aan de pan en meng voorzichtig. Warm door.
Verdeel de rijst over twee borden en verdeel daarover de curry. Werk af met de cashewnoten en peterselie. Smakelijk!
Trefwoord Curry, Mango, Vis