Ga terug

Orzo met kip en citroen

As Cooked By Ginger
Smeuïg, fris, licht en heerlijk! Dit eenpansgerecht heeft het allemaal. Het is heel gemakkelijk te maken en snel klaar. Genieten!
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 el lookolie
  • 300 g kipfilet in blokjes
  • 20 olijven (kalamata, groene en/of zwarte) in stukjes
  • 200 g orzo
  • 750 ml kipfond
  • 130 g boerenkool van de stengel & in stukjes gescheurd
  • zeste 1/2 citroen
  • sap 1 citroen
  • 40 g parmezaan geraspt
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verhit de lookolie in een grote pan met hoge randen.
  • Bak de kip goudbruin in de olie. Wanneer deze bijna gaar is, voeg je de olijven toe. Kruid stevig met peper en zout. Roerbak tot de kip gaar is.
  • Haal de kip en olijven uit de pan en voeg de orzo en kipfond toe. Breng aan de kook en laat koken op middelhoog vuur met de deksel half op de pan. Roer regelmatig.
  • Voeg na 5 minuten de boerenkool toe, roer, laat slinken en laat het geheel verder koken.
  • Wanneer de fond bijna ingetrokken is, proef je de orzo. Is deze nog niet gaar, voeg dan wat extra fond toe tot de orzo volledig gaar is.
  • Als de orzo gaar is, zet het vuur dan op laag en voeg de citroenzeste, citroensap en geraspte parmezaan toe. Kruid met peper en meng goed.
  • Haal van het vuur, verdeel over 2 borden en werk af met extra parmezaan en peper. Smakelijk!
Trefwoord Citroen, Eenpansgerecht, Kip, Orzo