Koekjes met walnoot en chocolade
As Cooked By Ginger
Verrukkelijke koekjes geïnspireerd op de lekkere American cookies die ik at tijdens mijn jaren in Amerika.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
13 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 33 minuten min
Gang Gebak, Snack
Keuken Amerikaans, Belgisch
- 170 g boter zacht & in blokjes
- 140 g donkerbruine suiker
- 60 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 240 g patisseriebloem gezeefd
- 2 tl maïszetmeel
- 1 tl baking soda
- 1 snuf zout
- 75 g melkchocolade in kleine stukjes gehakt
- 75 g witte chocolade in kleine stukjes gehakt
- 120 g walnoten in kleine stukjes gehakt
Doe de boter en de bruine suiker, suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en klop in enkele minuten op tot een romig geheel.
Voeg het ei toe en meng het er kort onder. Meng niet te lang.
Voeg de bloem, maïszetmeel, baking soda en zout toe en meng tot één geheel.
Voeg de witte en melkchocolade toe en de walnoten. Meng het er kort onder.
Doe het deeg in een mengkom en zet minstens één uur in de koelkast (zie tips voor meer info).
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol 18 balletjes van het deeg en leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat. Bak af in 2 keer. Dus 9 balletjes per bakplaat.
Bak 13 minuten, laat enkele minuten afkoelen en leg dan op een rooster om volledig af te koelen.
De koekjes zijn het lekkerste enkele uren nadat ze afgekoeld zijn en de dag nadien. Bewaar ze in een afgesloten doos of zakje.
Trefwoord Chocolade, Koekjes, Walnoot