Ga terug

Koekjes met walnoot en chocolade

As Cooked By Ginger
Verrukkelijke koekjes geïnspireerd op de lekkere American cookies die ik at tijdens mijn jaren in Amerika.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
13 minuten
Totale tijd 1 uur 33 minuten
Gang Gebak, Snack
Keuken Amerikaans, Belgisch
Porties 18 koekjes

Ingrediënten
  

  • 170 g boter zacht & in blokjes
  • 140 g donkerbruine suiker
  • 60 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 240 g patisseriebloem gezeefd
  • 2 tl maïszetmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1 snuf zout
  • 75 g melkchocolade in kleine stukjes gehakt
  • 75 g witte chocolade in kleine stukjes gehakt
  • 120 g walnoten in kleine stukjes gehakt

Instructies
 

  • Doe de boter en de bruine suiker, suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en klop in enkele minuten op tot een romig geheel.
  • Voeg het ei toe en meng het er kort onder. Meng niet te lang.
  • Voeg de bloem, maïszetmeel, baking soda en zout toe en meng tot één geheel.
  • Voeg de witte en melkchocolade toe en de walnoten. Meng het er kort onder.
  • Doe het deeg in een mengkom en zet minstens één uur in de koelkast (zie tips voor meer info).
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol 18 balletjes van het deeg en leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat. Bak af in 2 keer. Dus 9 balletjes per bakplaat.
  • Bak 13 minuten, laat enkele minuten afkoelen en leg dan op een rooster om volledig af te koelen.
  • De koekjes zijn het lekkerste enkele uren nadat ze afgekoeld zijn en de dag nadien. Bewaar ze in een afgesloten doos of zakje.
Trefwoord Chocolade, Koekjes, Walnoot