Ga terug

Ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten

As Cooked By Ginger
Een heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten. Een hartige en smeuïge side dish, ideaal als onderdeel van een feestelijk buffet.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans

Equipment

  • Ovenschotel

Ingrediënten
  

Voor de puree

  • 5 zoete aardappelen geschild, in blokjes
  • 30 g boter gesmolten
  • 60 ml volle room
  • 1 ei
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • peper, zout

Voor de topping

  • 150 g speklapjes
  • 100 g pecannoten
  • 30 g boter gesmolten
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 el salie versnipperd

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de zoete aardappel gaar in 10-15 minuten.
  • Bak het spek krokant, laat afkoelen en snijd in stukjes.
  • Giet de zoete aardappel af en doe de warme blokjes terug in de pot. Giet er de boter en room bij en voeg het ei toe. Plet tot een puree. Kruid met paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Meng en doe de puree in een ovenschotel.
  • Hak de pecannoten grof en meng met het spek. Giet er de boter bij en voeg de bruine suiker en salie toe. Meng en verdeel over de zoete aardappelpuree.
  • Bak 25 minuten en serveer.
Trefwoord Ovenschotel, Pecannoten, Zoete aardappel