Ga terug

Risotto met pompoen en salie

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, romige risotto met pompoen en salie. Een vegetarische risotto boordevol smaak!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • GreenPan Omnicooker

Ingrediënten
  

Voor de voorbereiding

  • 350 g butternut geschild, in blokjes
  • 15 blaadjes salie
  • 30 g boter
  • olijfolie, zout

Voor de risotto

  • 1 sjalot versnipperd
  • 1 teen look versnipperd
  • 150 g risotto rijst
  • 120 ml witte wijn
  • 850 ml kippenfond of andere fond naar keuze
  • 10 blaadjes salie versnipperd
  • 40 g geraspte parmezaan
  • peper, zout
  • olijfolie
  • boter

Instructies
 

Voor de voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de blokjes butternut op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout. Masseer in de blokjes en bak 30-35 minuten.
  • Zet de Omnicooker op 'sauteer' stand en smelt de boter voor de salie erin. Frituur er de blaadjes salie enkele minuten in. Haal ze eruit en laat uitlekken op een keukenpapier.

Voor de risotto

  • Veeg de pot van de Omnicooker proper met een vel keukenpapier. Zet de Omnicooker op stand 'sauteer' en doe er een klontje boter en een scheut olijfolie in.
  • Voeg de sjalot toe en stoof glazig. Voeg vervolgens de look toe en na een minuut de rijst.
  • Roerbak kort en giet de wijn erbij. Wanneer deze uitgekookt is, voeg je de volledige hoeveelheid fond toe, zet je de Omnicooker op stand 'witte rijst' en zet je de deksel op de pot. Het zal 50 minuten kooktijd aangeven.
  • Wanneer de Omnicooker nog 10 minuten aangeeft, voeg je de butternut toe en de verse, versnipperde salie (niet de gefrituurde). Meng en zet de deksel terug op de pot.
  • Wanneer de tijd om is, valt de Omnicooker vanzelf uit. Voeg nu de parmezaan toe en een klontje boter. Meng en kruid af met peper.
  • Schep op en werk af met de gefrituurde salie. Smakelijk!

Notities

  • Wens je dit recept te maken, maar heb je de GreenPan Omnicooker niet? Gebruik dan een gewone pot en doe alles hetzelfde tot aan het toevoegen van de fond. Die voeg je pollepel per pollepel toe en ondertussen roer je regelmatig. Je voegt de volgende pollepel fond pas toe wanneer de vorige bijna ingetrokken is. De butternut en verse salie voeg je toe na je voorlaatste pollepel fond. Wanneer de laatste pollepel fond ingetrokken is, voeg je de parmezaan en boter toe en kruid je af met peper. 
  • Zonder Omnicooker kan je de salie gewoon frituren in een pannetje waarin je de boter laat smelten.
Trefwoord Pompoen, Risotto, Salie