Ga terug

Knolseldersoep met spekjes en hazelnoot

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, winterse knolseldersoep met spekjes en hazelnoot. Een perfecte combinatie van zacht, krachtig en zout. Hmmmm!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 knolselder in blokjes
  • 1 aardappel in blokjes
  • 1 sjalot versnipperd
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 60 g geroosterde hazelnoten grof gehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 5 takjes verse peterselie versnipperd
  • 1 tl currypoeder
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Bak er de sjalot in glazig en voeg vervolgens de knolselder en aardappel toe.
  • Kruid stevig met peper en zout en voeg het currypoeder toe. Bak enkele minuten aan en voeg water toe tot het geheel onder water staat. Doe het bouillonblokje erbij en breng aan de kook.
  • Laat 15 minuten koken. Bak ondertussen de spekblokjes.
  • Mix de soep glad, schep op in diepe borden en werk af met de spekjes, hazelnoten en peterselie. Eventueel nog afkruiden met peper. Serveer!
Trefwoord Hazelnoot, Knolselder, Soep, Spek