Ga terug

Veggie chili met zoete aardappel

As Cooked By Ginger
Een heerlijke veggie chili met zoete aardappel. Een bordje comfortfood om duimen en vingers bij af te lekken. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen (grote portie)

Equipment

  • 1 grote kookpot

Ingrediënten
  

Voor de chili

  • 1 ui versnipperd
  • 2 tenen look versnipperd
  • 2 wortelen geschild, in kleine blokjes
  • 1 zoete aardappel geschild, in kleine blokjes
  • 1/2 tl chilipoeder wat minder als het heel pikant is
  • 1 tl oregano
  • 1-2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 groot pak kidneybonen = ong. 400 g
  • 1 klein pak maïs = ong. 200 g
  • 1 blokje groentebouillon
  • peper, zout
  • olijfolie

Voor de afwerking

  • 120 g geraspte cheddar of hoeveelheid naar keuze
  • 1 avocado in schijfjes
  • 2 el zure room
  • 4-6 tal stengels koriander grof gehakt
  • 2x handvol tortillachips of hoeveelheid naar keuze, verkruimeld

Instructies
 

  • Doe olijfolie in de kookpot en stoof er de ui, look, wortel en zoete aardappel in aan. Roerbak 5 minuten.
  • Voeg het chilipoeder, oregano, komijn en paprikapoeder toe en kruid ook met peper en zout. Bak nog één minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blik tot de helft met water en giet ook bij in de pot, samen met de kidneybonen en maïs die je allebei hebt laten uitlekken in een zeef.
  • Voeg als laatste het bouillonblokje toe, roer en zet de deksel op de pot. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat een klein uurtje pruttelen op laag vuur.
  • Verdeel over diepe borden en werk af met cheddar (deze eerst zodat die wat kan smelten), avocado, zure room, koriander en lekker veel verkruimelde tortilla's. Smakelijk!
Trefwoord Chili, Vegetarisch, Zoete aardappel