Ga terug
Bovenaanzicht van speculaas kerstkoekjes die op een rooster liggen

Speculaaskoekjes

As Cooked By Ginger
Heerlijke, kruidige speculaaskoekjes die gemakkelijk om te maken zijn en zo heerlijk smaken! Enjoy!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
20 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 30 koekjes (ongeveer)

Equipment

  • Keukenmachine optioneel
  • uitsteekvorm voor koekjes

Ingrediënten
  

  • 300 g bloem gezeefd
  • 150 g bruine suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 15 g speculaaskruiden blijf tussen 10 en 20 gram naar smaak
  • 1 snufje zout
  • 250 g boter zacht, in blokjes

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten behalve de boter.
  • Voeg dan de boter toe en kneed tot een stevig deeg. Dit gaat het gemakkelijkst in de keukenmachine maar zonder kan zeker ook.
  • Kneed tot een deegbal, wikkel in plastic folie en laat 30 à 40 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bebloem je werkvlak en rol het deeg uit tot ongeveer 1/2 cm dikte.
  • Steek er koekjes uit en leg deze op een vel bakpapier op de bakplaat.
  • TIP: Voelen je koekjes niet meer super stevig, alsof de boter al wat zachter wordt, zet de bakplaat met de koekjes erop dan 5 minuten in de diepvries voordat het de oven in gaat.
  • Bak 14 minuten.
  • Laat afkoelen en eet op of bewaar in een afgesloten doos.
Trefwoord Koekjes, Speculaas