Ga terug

Koffiemousse

As Cooked By Ginger
Een lichte en luchtige koffiemousse met ricotta. Een licht dessertje dat perfect is om te serveren als onderdeel van een feestelijk menu!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 250 g ricotta
  • 2 tl ahornsiroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 tl instant koffiepoeder oploskoffie
  • 2 eiwitten
  • 6 speculaasjes
  • bloemsuiker

Instructies
 

  • Meng de ricotta met de ahornsiroop, kaneel en vanillesuiker. Maal de instantkoffie fijn met de vijzel en voeg ook toe. Meng.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel deze onder de ricottamengeling.
  • Verkruimel 4 speculaasjes en verdeel over 4 glaasjes. Verdeel vervolgens de mousse over de glaasjes en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  • Verkruimel vlak voor het serveren de 2 laatste speculaaskoekjes en verdeel over de glaasjes koffiemousse.
  • Werk af met bloemsuiker en serveer.
Trefwoord Chocomousse, Koffie, Ricotta, Speculaas