Ga terug

Salade met peer en gorgonzola

As Cooked By Ginger
Een heerlijke winterse salade met peer en gorgonzola. Om af te wisselen met de warme en zwaardere maaltijden die we in de winter graag lusten. Verandering van spijs doet eten!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Salade
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 60 g walnoten
  • 2 el suiker
  • 2 handvol gemengde sla kies voor een donkere/winterse mengeling
  • 1 handvol rucola
  • 20 kerstomaten gehalveerd
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 8 radijzen in dunne reepjes
  • 1 stronk witloof in dunne reepjes
  • 2 peren Bartlett of peer naar keuze, in blokjes
  • 150 g gorgonzola in blokjes
  • honing
  • olijfolie
  • peper

Instructies
 

  • Verwarm de suiker in een pan. Wanneer deze gesmolten en amberkleurig is, voeg je de noten toe en meng je snel alles onder elkaar. Haal van het vuur, laat volledig afkoelen en maak, indien nodig, de noten los van elkaar.
  • Hak de gemengde sla en rucola grof en doe in een mengkom. Voeg er de kerstomaten, lente-ui, radijzen, witloof en peer aan toe en meng onder elkaar.
  • Verdeel over twee borden. Verdeel daarover de gorgonzola en de walnoten.
  • Werk af met peper, een scheutje olijfolie en een streepje honing. Smakelijk!
Trefwoord Gorgonzola, Peer, Walnoten