Ga terug

Pizza met brie en veenbessen

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, winterse pizza met brie en veenbessen. Een smaakvolle veggie pizza, ideaal voor bij de feestdagen!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
30 minuten
Totale tijd 3 uur
Gang Aperitief, Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 1 pizza

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 250 g bloem gezeefd
  • 3,5 g instant gist
  • 1/2 tl zout
  • 1 el olijfolie
  • 125 ml lauwwarm water

Voor de toppings

  • 200 g veenbessen
  • 3 el suiker
  • sap 1 sinaasappel
  • 200 g geraspte mozarella
  • 1 el oregano
  • 200 g brie in schijfjes
  • 50 g pecannoten grof gehakt
  • 1 handje rucola
  • 1 el honing

Instructies
 

Voor het deeg

  • Doe de bloem in de keukenmachine en voeg de gist toe. Meng kort en voeg het zout toe. Meng opnieuw.
  • Voeg de olijfolie en het water toe en meng tot één geheel. Kneed vijf minuten.
  • Vet een mengkom in met een dun laagje olijfolie, vorm een bal van het deeg en leg het in de mengkom. Dek af met een vochtige theedoek en laat minstens twee uur rijzen op een warme plaats.

Voor de veenbessensaus

  • Doe de veenbessen, suiker en sap van de sinaasappel in een steelpan. Breng aan de kook, zet het vuur middellaag en laat pruttelen. Prak de veenbessen fijn met de pureestamper als deze zacht zijn. Laat verder inkoken tot een dikke saus en haal van het vuur. Laat afkoelen.

Voor de samenstelling

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol het deeg uit tot een grote, dunne rechthoek.
  • Verdeel er de geraspte mozzarella over en bestrooi met de oregano.
  • Verdeel daarover de schijfjes brie en schep vervolgens hoopjes veenbessensaus rond de brie.
  • Verdeel de pecannoten erover en bak de pizza 15 minuten.
  • Hak de rucola grof en verdeel over de pizza. Werk af met een streepje honing. Snijd in stukken en serveer.
Trefwoord Brie, Pizza, Veenbessen